• Sada Teen Mom 2 S. 7 #713
  • Sljedeće 18.00H Ridiculousness #711
  • Kasnije 18.20H Ridiculosness #415
  • Još kasnije 18.40H 3 From 1

Vijesti

Nik Vujičić i "Standing Rock" s Exita pozivaju svjetske vođe da sačuvaju planetu! (Foto: EXIT Promo)
Exit festival
Vijesti

Nik Vujičić i "Standing Rock" s Exita pozivaju svjetske vođe da sačuvaju planetu!

Objavljeno 19.06.2017. 10:45h Izvor slike: Foto: EXIT Promo
Poput Dalaj Lame na Glastonburyju!

Jedan od najutjecajnijih govornika na svijetu Nik Vujičić, obratit će se publici s glavne pozornice EXIT festivala u četvrtak, 6. srpnja! Čovijek kojega mnogi smatrvođma da budu jedinstveni u zajedničkim naporima za očuvanje planete i života na njoj! Vujičiću će u tome pomoći i predstavnici slavnog aktivističkog pokreta "Standing Rock", koji su pokrenuli preostali članovi indijanskog plemena Sioux, iz istoimenog rezervata. Oni su u pažnju svjetske javnosti dospjeli nakon što su uz mirne prosvjede i višemjesečnu blokadu radova, zimus uspjeli zaustaviti izgradnju naftovoda u Sjevernoj Dakoti koji je prijetio unišzenjem cijelog eko-sustava na njihovoj zemlji! Pokret je dostigao svoj vrhunac kada je uslijed nasilja privatnog osiguranja naftne koorporacije prema miroljubivim prosvjednicima iz plemena Sioux, došlo da ih zaštiti 2.000 veterana američke vojske, koju su napravili živi štit oko plemena. Neposredno poslije toga cijeli svijet je svjedočio povijesnoj sceni, kada su veterani u ime svojih predaka zatražili i dobili oproštaj od plemenskih vođa, za sve zločine i nepravde učinjene protiv američkih Indijanaca.

Nik Vujičić će biti i jedan od specijalnih članova Exitove globalne panel diskusije „50 godina od Lketa ljubavi - je li svijet zalutao?“, koja će biti održana nultog dana Exita, u srijedu 5. srpnja, u Novom Sadu. Govornici na ovom panelu će biti i Aaron Turgeon, predstavnik „Standing Rock“ pokreta i plemena Sioux, a domaćin će im biti Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exita. Panel će putem direktnog internet prenosa biti dostupan širom svijetA, a prvi globalni mediji su već potvrdili preuzimanje prIJenosa ovog događaja. Vujičić će ujedno pružiti i podršku Gradu Novom Sadu, kao EIropskoj prijestolnici kulture 2021. i Omladinskoj prijestolnici Europe 2019. godine.

Foto: EXIT Promo

Foto: Exit Promo

Nik Vujičić je rođen bez ekstremiteta, ali je svoj nedostatak prihvatio, a diskriminaciju okoline i poteškoće umjesto kao problem, shvatio kao izazov. Njegova misija je postala drugima ukazati na jačinu volje i na pozitivan stav uz koje se mogu riješiti problemi. Zbog toga je njegova glavna poruka da se bilo koja okolnost u kojoj se čovijek nalazi može pobijediti. Nik je cijeli život posvetio prenošenju motivirajućih poruka, postao medijska zvijezda i globalni uzor. Do sada je svoja iskustva podijelio sa čak 6.5 milijuna ljudi u 63 zemlje širom svijeta, a njegove savjete slušalo je 16 predsjednika i 9 vlada. Knjige Nika Vujičića su bestseleri milijunskih nakladaa, koje mijenjaju živote, a nastupi ovog motivacijskog govornika su nezaboravna iskustva svih koji su ga imali priliku čuti.

Inspirativna priča prati i hip hopera Aarona Turgeona, poznatijeg pod umjetničkim imenom „Prolific The Rapper“. On je predstavnik „Standing Rock“ pokreta i indijanskog plemena Sioux, koji kao životnu misiju imaju borbu za  životni prostor. Oni su se udružili u prosvjedima protiv projekta Dakota Acess naftovoda u Sjedinjenim Američkim Državama, koji podrazumijeva provođenje naftnih cijevi preko svetih teritorija američkih starosjedilaca i rijeke Missouri, njihovog glavnog izvora pitke vode. „Standing Rock“nije samo pokret za postojbinu Siouxa, već predstavlja bitku za prava na slobodan život i očuvanje životne okoline koju širom svijeta gramzivo urušavaju koorporacije kojima je profit iznad svega.

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Jay Z najavio novi album

Reper je najavio kako će "4:44" biti objavljen krajem ovog mjeseca.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: