• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sljedeće 01.20H Music Non Stop
  • Kasnije 06.00H Morning Mix
  • Još kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now

Vijesti

tužba
Vijesti

Najava tužbe grupe The Eagles protiv Franka Oceana

Objavljeno 03.03.2012. 17:00h
Legendarna kalifornijska rock grupa planira tužiti rn'b pjevača Franka Oceana zbog korištenja pjesme "Hotel California."

Član kolektiva Odd Future, Frank Ocean, u svojoj je pjesmi "American Wedding" koja je objavljena na besplatnom mikstejpu "Nostalgia, Ultra" prošle godine iskoristio dio pjesme "Hotel California" kao sempl. Don Henley, frontmen grupe Eagles, koja u originalu izvodi ovu poznatu pjesmu, sada mu je zaprijetio tužbom.

Ocean je napisao na svojoj Tumblr stranici: "Don Henley (tj. njegova etiketa) prijeti da će me tužiti i zabranili su mi da izvodim pjesmu uživo…. Žele još da objavim izjavu u kojoj ću izraziti svoje divljenje prema Henleyu…. Zar ovaj čovjek nije nevjerojatno bogat? Zašto tuži mladog izvođača? Nisam zaradio ni dolara od te pjesme, objavio sam je besplatno na internetu. To se samo po sebi može protumačiti kao velika posveta bendu." Ocean je dodao da pretpostavlja kako se Don Henley možda prepao kvalitete njegove verzije pjesme.

Predstavnik za medije grupe Eagles, Larry Solters danas je izjavio: "Frank Ocean nije samo koristio sempl iz pjesme "Hotel California", on je čitavu pjesmu, a izvorne riječi je zamijenio vlastitim tekstom. To nije kreativno, i Eagles to uopće ne doživljavaju kao prijetnju. To je jednostavno nezakonito. Don Henley sada razmatra hoće li tužiti Franka Oceana."

Izvor: Rollingstone.com

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

"Album '21' od Adele je depresivan", kaže Rihanna

RiRi je priznala da je morala prekinuti slušanje hit albuma "21".

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: