• Sada Chill Out Zone
  • Sljedeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Vijesti

obrada
Vijesti

Leonard Cohen: 'Tražili su me moratorij na 'Hallelujah''

Objavljeno 21.01.2012. 09:00h
Legendarni pjevač priča o jednoj od svojih najčešće obrađivanih pjesama... 

Leonard Cohen je izjavio da su ga često znali traćiti da "stavi moratorij" na obrade svoje klasične pjesme 'Hallelujah'. 

Ova pjesma s njegovog albuma 'Various Positions' iz 1984. doživjela je obrade niza najrazličitijih izvođača među kojima su  pokojni Jeff Buckley, Bono, Willie Nelson, Rufus Wainwright, k.d. lang i pobjednica showa X Factor Alexandra Burke, a pjesma se često izvodi i u raznim TV emisijama. O njezinoj popularnosti Cohen je za The Guardian rekao:

"Nekoliko puta su me molili da stavim moratorij na korištenje pjesme 'Hallelujah'? 'Zar je zbilja moramo slušati na kraju svake drame i u svakom Idolu? A jednom ili dvaput sam pomislio da bi stvarno trebao učiniti tako nešto... ali kad sam malo razmislio shvatio sam, ne, zapravo mi je drago da ju se pjeva."

U razgovoru Cohen otkriva i da se nada da će još nastupati i izdati novi album, nakon 'Old Ideas' koji izlazi ovog mjeseca, "kroz nekih godinu dana".

Na pitanje o procesu pisanja pjesama, Cohen je rekao: "Ne volim pjesme s idejom. One onda postaju slogani. One teže ka tome da budu na pravoj strani - ekologija, vegetarijanstvo, proturatna tematika... Sve su to divne ideje, ali ja više volim raditi na pjesmi dok se ti slogani... ne pretoče u dublja uvjerenja moga srca."

Leonard Cohen objavit će album 'Old Ideas' 30. siječnja. To je prvo izdanje legendarnog pjevača od albuma 'Dear Heather' iz 2004., i njegov 12. studijski album od 1967. godine.

Izvor: NME

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Azealia Banks - nova pjesma "Bambi"

Mlada reperica je postavila online svoju novu pjesmu...

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: