• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sljedeće 01.20H Music Non Stop
  • Kasnije 06.00H Morning Mix
  • Još kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now

Vijesti

Madonna
Vijesti

Kako je DJ Denver imao više downloada od Madonne?

Objavljeno 25.03.2012. 17:00h
" iTunes banditi" na sudu...

Grupa od 12 ljudi je uhapšena u Velikoj Britaniji zbog korištenja tisuća ukradenih brojeva kreditnih kartica i "pranja nopvca" preko servisa iTunes.

Tužiteljica Helen Malcolm je na prvom sudskom ročištu povodom ovih slučaja krađe i prevare koji su se događali između siječnja 2008. i lipnja 2009. godine navela da su tvrtke iTunes i Amazon oštećene za iznos od između 750.000 i 1.000.000 britanskih funti. Što se točno dogodilo?

Optužnica kaže da je ova grupa koristila 24 laptopa, s kojih su, koristeći brojeve tisuća ukradenih kartica, kupovali glazbu  s poznatih servisa iTunes i Amazon - ali ne bilo koju, već samo onu koju je objavio stanoviti DJ Denver. Ovaj "DJ" je svoju glazbu objavio na popularnim portalima uz posredovanje servisa SongCast, CD Baby i Tunecore kojima se prijavio pod lažnim imenom Daniel Thompson, a ideja je očigledno bila da se "operu novci" s ukradenih keditnih kartica - DJ Denver podigao bi novac u obliku tantijema za njegovu nevjerojatno veliku prodaju.

Dečki su se, očigledno, malo zaigrali - naravno da je bilo sumnjivo da DJ za kojeg nitko nije čuo odjednom ima više plaćenih downloada nego Madonna - a ubrzo se uspostavilo i da su za sve njegove dowloade "kupci" plaćali ukradenim kreditnim karticama. Kada je zatražio "svoj" novac od tvrtke Tunescore, DJ Denveru je postavljena "zamka" - traženo je da dođe u New York i pokupi prvu ratu od 113.000 funti. Tvrtka je ponudila i da mu plati avionsku kartu iz Londona, i tom prilikom je DJ otkrio svoje pravo ime - Denver White - a po dolasku na "isplatu" je uhapšen, pa je otkrivena i čitava mreža, kao i njen vođa, Craig Anderson. Suđenje se nastavlja, a svi uključeni optuženi su za razne oblike krađa, prevara i lažnog predstavljanja.

Izvor: NME.com

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Vraćaju se Scissor Sisters...

...a produkciju povratničkog singla, koji je službeno najavljen za 20. svibnja, potpisuje - Calvin Harris.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: