Home Vijesti
Justin Bieber proslavio "petogodišnjicu"

Justin Bieber proslavio "petogodišnjicu"

16.01.2012. 11:45h 0 0

...prije točno 5 godina, 15. siječnja, jedan kanadski tinejdžer je otvorio account na mreži YouTube - i promijenio povijest popularne glazbe.

Jučer, 15. siječnja Justin Bieber je preko servisa Twitter (na kojem ga danas prati više od 16 milijuna ljudi) obilježio 5 godina od otvaranja svojeg kanala na video portalu YouTube, što je - voljeli to ili ne - promijenilo povijest popularne glazbe. Mladi pjevač u svojoj poruci kaže:

"Prije 5 godina sam počeo s tim youtube kanalom, i svi vi ste mi promijenili život. Hvala vam. #AlwaysKidrauhl – youtube.com/kidrauhl".

Originalni kanal na najpopularnijem video portalu, s imenom "KidRauhl" u nazivu, je zapravo homage njegovom ocu, koji je na istoj mreži koristio ime "LordRauhl", po svom omiljenom liku iz serijala "The Sword of Truth". A što se dogodilo nakon otvaranje ovog "povijesnog" kanala je - povijest, koja kaže da su obrade mladog pjevača primijetili "moguli" u glazbenoj industriji kao što su Scooter Braun i Usher, i tako je, za sada, Justin Bieber postao prva i jedina YouTube "superzvijezda" (ostaje da se vidi kako će "proći" noviji izvođači koji su svoje karijere pokušali lansirati na isti način - YouTube obradama - kao što su trenutno sve popularniji Karmin).

Od svog prvog skromnog videa, postavljenog 19. siječnja 2007. kanadski tinejdžer je postao vlasnik gomile "multiplatinastih" izdanja, napunio je mnoge arene širom svijeta, jedna je od "najpraćenijih" osoba na društvenim mrežama, nastupao je s imenima kao što su Stevie Wonder, Carlos Santana i mnogi drugi, trenutno je dečko Selene Gomez, i, sve u svemu, vjerojatno najpoznatiji tinejdžer na svijetu.

A sve je počelo obradom Ne-yo singla "Just Singing" - Bieberovog prvog videa možete se podsjetiti ovdje.

Izvor: popcrush.com

Vezano
Otvori sve Komentari korisnika:
  Želiš komentirati? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah
i uključi se u raspravu.
Facebook connect
TV raspored » Trenutno na programu
MTV na: