• Sada 10 Biggest Tracks Right Now
  • Sljedeće 01.20H Music Non Stop
  • Kasnije 06.00H Morning Mix
  • Još kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now

Vijesti

Jay-Z
Vijesti

Jay-Z: "Vrijeme degradacije žena je prošlost"

Objavljeno 17.01.2012. 09:40h
Reper kaže da ga je rođenje kćeri natjeralo da razmisli o rječniku koji se koristi u hip-hopu, i svečano obećava da više nikada neće koristiti riječ "bitch"...

Mala Blue Ivy Carter, iako nije stara ni dva tjedna, već vrši veliki utjecaj na svijet popularne glazbe; osim što je postala i službeno najmlađa osoba koja je ušla na američku Billboard Hot 100 listu singlova, zbog nje je tata Jay-Z odlučio promijeniti "tradicionalan" hip-hop rječnik i iz njega izbaciti riječ "bitch", koja se, nažalost, već desetljećima koristi kada se u hip-hop žargonu govori o ženama.

Ne samo da je "tata Carter" obećao da više nikada neće koristiti ovaj izraz i izjavio da mu je žao što ga je ikada ranije (i to često) upotrebljavao, već, kako kaže, "proklinje one koji su ovaj izraz i uveli u rječnik". Reper je svoje dosadašnje korištenje reči "bitch" na neki način opravdao činjenicom da dolazi iz jedne "tvrde" i siromašne sredine, kao i time da dok mu se nije rodila kćer o ovome nikada zapravo nije ni razmišljao - ali sada tvrdi "da njegovu kćer nitko neće nazivati takvim imenima, i da je vrijeme degradacije žena prošlost".

Izvor: NME.com

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Cyndi Lauper zabranila svoju pjesmu u političkoj kampanji

Pjevačica je tražila da se njena pjesma povuče iz kampanje koja napada potencijalnog predsjedničkog kandidata  Mitta Romneya.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: