• Sada Chill Out Zone
  • Sljedeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Vijesti

Jay-Z
Vijesti

Jay-z razljutio pokret Okupirajmo Wall Street

Objavljeno 14.11.2011. 10:00h
(Ne)čuveni reper maznuo je slogan pokreta, a nije zašuštao zelenim novčanicama...

Organizatori protesta Okupirajmo Wall Street obrušili su se kompaniju Rocawear kojoj glavu i rep drže jay-Z i njegov kompa hip-hop mogul Damon Dash jer je proizvela majice sa sloganom pokreta, ali joj nije sinulo da pokoji dolar od profita ubaci u kasicu-prasicu pokreta. Glasnogovornik je pokreta stoga počastio kompaniju i njezine glavešine izjavom da su krvopije.

Kompanija je izdala priopćenje u kojem navodi da je sporna majica napravljena iz altruističkih pobuda, dakle, kako bi se podržao pokret. Rocawear, kažu glasnogovornici kompanjona, snažno podržava i potiče sve oblike konstruktivnog izražavanja, bilo ono političko, socijalno ili umjetničko. Ovo je bio naš način da podsjetimo ljude kako se promjene moraju dogoditi svuda, a ne samo na Wall Streetu. U ovom trenutku nismo donijeli službenu odluku da pokret i financijski podupremo.

Dirljivo.

U odgovoru Rocawearu, glasnogovornik pokreta Patrick Bruner izjavio je kako je bilo jasno kao dan da će se pojaviti krvopije koje će htjeti ugrabiti priliku (čitaj: pare) te da pokret na licu mjesta ima štampače (za majice) odnosno da je vrlo lako naći druge majice koje doista i pridonose njihovoj borbi za pravednu stvar.

Na kraju je poručio:

- Mnogo bolji način da pokažete podršku pokretu bio bi da se pojavite i sudjelujete u ovom važnom trenutku te pomognete u stvaranju nove i bolje budućnosti.

Iako je jay-Z viđen kako šeće sa spornom majicom, što se tiče njegovog odgovora na optužbe za krvopijanstvo, javnost je zasad ostala kratkih rukava.

Izvor: NME.com

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Florence Welch: 'Nikada ne treba izaći na dva bisa'

Pjevačica javlja da nije pobornica beskrajnih vraćanja na pozornicu.

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: