Home Vijesti
Jay-Z i Kanye West se nagodili sa Sylom Johnsonom

Jay-Z i Kanye West se nagodili sa Sylom Johnsonom

killerhiphop.com Izvor: killerhiphop.com

13.03.2012. 16:00h 0 0

Pravna bitka oko pjesme "The Joy" riješena izvan suda...

Kao što smo javili, u listopadu je soul pjevač iz Chicaga Syl Johnson podnio tužbu protiv Jay-Z-a i Kanye Westa zbog korištenja sempla jedne od njegovih pjesama na albumu Watch the Throne bez odgovarajućeg odobrenja. Sada međutim sajt TMZ javlja da su glazbenici postigli izvansudsku nagodbu. 

Tužba je podignuta nakon što su The Throne na deluxe izdanju albuma WTT uključili pjesmu "The Joy" bez odgovarajućeg odobrenja korištenja sempla iz Johnsonove pjesme "Different Strokes". Ovoga tjedna tužba je odbačena nakon što su stranke u sporu postigle dogovor, no pojedinosti ove nagodbe nisu poznate.

Syl Johnson je dobro upućen u pravnu zaštitu svojih prava. Naime, izvorno je bilo dogovoreno da West smije koristiti sempl iz pjesme 'Different Strokes' na bonus pjesmi svog posljednjeg studijskog albuma, 'My Beautiful Dark Twisted Fantasy za određeni iznos.  Međutim, taj novac nikada nije uplaćen, a Johnson nije ni znao da je sempl uopće i korišten - dok se njegovo ime nije našlo na popisu na albumu 'Watch The Throne'. Ovaj veteran pravnih sporova vezanih uz korištenje njegovih sampleova dosad je na sud izveo glazbenike kao što su Wu-Tang Clan, Cypress Hill, Kid Rock, pa čak i Michael Jackson.

Johnsonovu pjesmu "Different Strokes" možete poslušati ovdje.

Izvor: Pitchfork

Vezano
Otvori sve Komentari korisnika:
  Želiš komentirati? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah
i uključi se u raspravu.
Facebook connect
TV raspored » Trenutno na programu
MTV na: