• Sada Top 10@10
  • Sljedeće 11.00H Jukebox
  • Kasnije 12.00H 3 From 1
  • Još kasnije 12.10H 3 From 1 Weekend

Vijesti

2Cellos
Vijesti

2CELLOS Luka Šulic & Stjepan Hausar izdaju album

Objavljeno 16.04.2011. 11:20h
2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser objavljuju prvi album za Sony Music Entertainment koji zastupa Menart i odlaze na turneju sa Sir Eltonom Johnom!

Album prvijenac izlazi u srpnju! U travnju njihova obrada legendarne “Smooth Criminal” Michaela Jacksona postaje službeni singl i bit će dostupna putem iTunes-a!

Svjetski poznati violončelisti iz Hrvatske 2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser jučer su potpisali ugovor sa Sony Music Entertainment/Sony Masterworks koji zastupa Menart, a sinoć su predstavili svoje nove planove  u zagrebačkom klubu Pepermint.

Njihovu verziju legendarne pjesme preminulog kralja popa Michaela Jacksona “Smooth Criminal”, koji je na YouTubeu u manje od tri mjeseca pogledan više od pet milijuna puta, Miro Vidović, njihov supervizor  i vlasnik Morris Studija, otkrio je nekoliko detalja o njihovom prvom albumu:

-       Album ćemo snimati u mojem studiju. Trebao bi imati 11 ili 12 pjesama, točnije obrada svjetski poznatih hitova u njihovoj izvedbi na violončelima. “Smooth Criminal” će biti ujedno i prvi singl, a uskoro će biti i na iTunesima. Za nekoliko dana će krenuti i snimanje drugog spota, za drugi službeni singl, no nečemo još otkriti o kojoj je pjesmi riječ.

 Prvi album 2 CELLOS  će  imati čast za hrvatsko tržište izdati diskografska kuća Menart, koja i inače zastupa katalog Sony Music Enetrtainmenta.

-       Ovo je veliki dan za hrvatsku glazbu, u 2011. godini potpisati ugovor s jednim od najvećih svjetskih major glazbenih kompanija i na tako grandiozan način kročiti na svjetsku glazbenu scenu – to je definitivno velika stvar, i moramo svi biti ponosni na priliku koja će se ukazati Luki i Stjepanu. Ambicioznost plana koji Sony polako slaže oko njihovog projekta već sada mislim ukazuje da će njih dvojica postati najveća hrvatska glazbena priča u svijetu! – rekao je Branko Komljenović, direktor Menarta
Za fotografije je zaslužan Stephan Lupino, za spot Kristijan Burlović.

-       16. i 17. travnja snimat ćemo spot na ulicama Pule pa se svi koji žele biti statisti neka dođu. 25. srpnja ćemo nastupiti na iTunes festivalu u Londonu, na kojem nastupaju najpopularnije aktualne glazbene zvijezde, primjerice …Linkin Park, Adele, Duran Duran  – rekao je Stjepan.
Simpatični, talentirani i zabavni glazbenici na violončelima mogu se pohvaliti i nastupom koji ih je približio arapskoj publici – svirali su u Dubaiju u Burj Khalifu, najvišoj građevini na svijetu, Ondje su čak odsvirali i jednu njihovu tradicionalnu pjesmu.

Baš kao i predstavnici Sonyja, i Sir Elton John je violončeliste prvi puta vidio na  spotu koji su 2 CELLOS uploadali na Youtube se slavnim violončelistima javio osobno i pozvao ih da nastupaju s njim. Nazvao je Luku dok je bio na probi na londonskoj Kraljevskoj muzičkoj akademiji gdje završava magisterij.

-        Kad me nazvao na nisam mogao vjerovati! Ali kad sam shvatio da je simpatičan i drag, lakše smo razgovarali. Rekao mi je da je vidio sve snimke na You Tubeu  i spot “Smooth Criminal” koji ga je oduševio. Na kraju rekao je da će se opet javiti, ali nisam mislio da će se javiti  isti dan – prisjeća se Luka trenutka kada mu je Sir Elton John rekao da želi da mu se 2CELLOS pridruže na turneji u tridesetak gradova, među kojima će biti i nastup u Caesars Palaceu u Las Vegasu krajem rujna. Krajem petog mjeseca dečki će imati probe u Londonu, a turneja počinje u lipnju.

Trebali su zasvirati i u Zagrebu, ali nažalost zagrebačka ih publika neće vidjeti jer je koncert Eltona Johna otkazan. No koncerata će sigurno biti još jer se za njih već sada bore vodeće svjetske koncertne agencije.

Više o gostovanju na turneji Eltona Johna  provjerite na ovom linu!


Komentari

Daniela Smoljan
Daniela Smoljan
17.04.2011 11:57
Svaka im čast i slava! :-D
Robi LP
Robi LP
17.04.2011 08:08
carevi

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

Britney Spears: još jedan video za 'Till The World Ends'

Pogledajte "alternativni video" za novi singl s albuma "Femme Fatale"…

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: