• Sada Chill Out Zone
  • Sljedeće 06.10H Morning Mix
  • Kasnije 07.10H 10 Biggest Tracks Right Now
  • Još kasnije 08.10H 3 From 1

Vijesti

Beastie Boys
Vijesti

10 najboljih Beastie Boys spotova

Objavljeno 06.05.2012. 09:55h
Pogledajte odabir najzanimljivijih videa legendarnog benda, koji povodom smrti Adama Yaucha objavljuje Pitchfork...

Vijest da je u 47. godini života preminuo Adam Yauch, član legendarnih Beastie Boys, iako se popularni MCA već godinama borio sa opasnom bolešću, zatekla je fanove, kolegice i kolege, a brojni mediji objavljuju razne retropspektive rada ovog značajnog benda. Beastie Boys su u svojoj karijeri, koja se proteže još od 1987. godine, objavili osam službenih studijskih albuma i nebrojeno mnogo "neslužbenih izdanja", a za svoj rad su, između ostalog, dobili i tri Grammy nagrade (i 10 Grammy nominacija), tri MTV Video Music nagrade (i devet nominacija), kao i jednu MTV EMA nagradu (i također devet EMA nominacija). Predstavili su i četiri filma, a do sada su njihovi albumi širom svijeta prodani u više od 40 milijuna primjeraka. Također, oni su (nakon Run-D.M.C. i Grandmaster Flash and the Furious Five) tek treći rap bend u povijesti koji je ove godine uvršten u Rock and Roll Hall of Fame.

Kako piše Pitchfork, jedno od najinovativnijih područja djelovanja benda su upravo bili njihovi zabavni, sirovi i ironični video spotovi, a javnosti je možda manje poznato da je upravo Adam Yauch bio scenarist, redatelj ili ko-redatelj nekih od najpoznatijih naslova, uključujući i spotove za pjesme "So What'cha Want", "Intergalactic", prošlogodišnji "Make Some Noise", kao i nezaboravni "Sabotage", čiju režiju potpisuje sada čuveni Spike Jonze.

Sljedećih dana i regionalni MTV će se fokusirati na izuzetan Beastie Boys repertoar, a u nastavku vam prenosimo izbor od 10 najznačajnijih spotova benda, po izboru časopisa Pitchfork - od 1985. pa sve do prošle godine:

"She's on It" (1985)

"(You Gotta) Fight for Your Right (to Party)" (1987)

"No Sleep till Brooklyn" (1987)

"Shadrach" (1989)

"Pass the Mic" (1992)

"So What'cha Want" (1992)

"Sabotage" (1994)

"Sure Shot" (1994)

"Intergalactic" (1998)

"Alive" (1999)

"Make Some Noise" (2011)

Izvor: pitchfork.com

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

Vijesti

The Prodigy snimaju novi album

Šesti album benda će se zvati "How To Steal A Jet Fighter"...

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: