• Sada Teen Mom 2 S. 7 #713
  • Sljedeće 18.00H Ridiculousness #711
  • Kasnije 18.20H Ridiculosness #415
  • Još kasnije 18.40H 3 From 1

MTVTV / Art Breaks

MTV Art Breaks: Mickalene Thomas
Art Breaks
MTVTV

MTV Art Breaks: Mickalene Thomas

Objavljeno 16.04.2012. 08:00h
Ovoga tjedna od 16. do 22. travnja svakoga dana u okviru emisije Art Breaks od 14:00 predstavljamo vam Mickalene Thomas!

Danas se mladim umjetnicima nije lako probiti, i sve im je teže dobiti šansu da predstave svoj rad milijunima ljudi. Zato će od 16. travnja MTV ponuditi svojoj multimilijunskoj publici različite kratke video art forme, koje će naše gledateljice i gledatelji imati prilike vidjeti "ugrađane" u sam MTV program. Ovaj projekt MTV organizira se u suradnji s umjetničkim ogranizacijama Creative Time i MoMA PS1, a realizirat će se kroz sasvim novi program pod nazivom Art Breaks.

Od ponedjeljka, 16. travnja, ova nova mini-serija će biti premijerno predstavljena, a imat ćete priliku pratiti ju svakodnevno na MTV kanalu u terminu od 14:00. Svakog tjedna predstavit će se po jedna nova umjetnica ili umjetnik - za početak, u prvoj sezoni se predstavlja 10 mladih stvaratelja, a tokom godine MTV će povremeno u okviru programa ponovo emitirati  njihove kratke video radove. Izbor umjetnica i umjetnika je vrlo širok, u svakom smislu - predstavit ćemo vam mlade stvaratelje od Amsterdama do Teherana, koji se bave širokim rasponom tema - od rodnog identiteta preko pitanja jezika do mikstejp kulture - a ono što ih povezuje je to da svatko od njih ima jedinstvenu i uzbudljivu viziju o tome na kakve sve načine ove probleme možemo sagledati.

Ovoga tjedna vam predstavljamo Mickalene Thomas, mladu američku umjetnicu koja živi u njujorškom Brooklynu. Ona radi u različitim medijima, uključujući skulpturu, slikarstvo i video, a najčešća tema joj je ispitivanje seksualnosti i ženstvenosti, odnosno pokušaj da odgovori na pitanje "što znači biti žena". Za program Art Breaks, izabran je njezin rad pod imenom "Revay".

MTV Art Breaks - od ponedjeljka, 16. travnja, svakog radnog dana u 14:00!
Ovoga tjedna od 16. do 22. travnja, predstavljamo vam Mickalene Thomas i "Revay"!

Pogledaj video

Komentiraj

Želiš da ostaviš komentar? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se odmah i uključi se u raspravu.

Vezano

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: