Prema slovu:
# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Home Artisti

Ramirez

Zagreb, Hrvatska

Ramirez je zagrebački rock bend koji pripada tzv. novom novom valu u hrvatskoj glazbi.

Okosnicu benda Ramirez čine pjevač i autor Aljoša Šerić, bubnjar Goran Leka, basist Tomislav Šušak i gitarist Saša Jungić.

Još kao demo bend Ramirez je ostvario niz zapaženih uspjeha: probili su se u finale tri najprestižnija festivala neafirmiranih bendova u zemlji - HGF u Zaboku 2000., Art&Music festivala 2001. i Aquariusova Inkubatora 2002. Debitantski album naslovljen "Ramirez" bend snima tijekom 2004. pod ravnanjem Denisa Mujadžića – Denykena i predstavlja ga singlom Iste cipele, koji debitira na prva mjesta brojnih mainstream top ljestvica u hrvatskoj i postiže zamijećeni uspjeh. Album dobiva izvrsne kritike i prodaje se u relativno dobroj nakladi s obzirom na domaće prilike. Na krilima uspješnih nastupa (kao predgrupa Hladnom pivu na njihovoj turneji "Runda za sve", na zagrebačkom koncertu Fiju Briju, kao i double bill koncertu s hip-pop sastavom Elemental) bend izdaje još tri singla i počinje spremati novi album. Album "Copy/paste" izlazi u svibnju 2006., opet u Denykenovoj produkciji i donosi nešto žešći zvuk.

Sredinom 2009. izlazi album Divovi i kamikaze koji nailazi na nešto lošije kritike od prethodnika. Premda uglavnom cijene njihov jasan pop izričaj koji je u samom startu išao ruku pod ruku sa suvremenim rock obrascima i utjecajima (u rasponu od Radioheada do Coldplaya) i glazbu ocjenjuju sve ambicioznijom i zanimljivijom, kritičari im često zamjeraju pretjeranu hermetičnost njihovih tekstova. Video spot za pjesmu "Fantastično, bezobrazno" 2009. biva zabranjen na svim nacionalnim tv postajama u Republici Hrvatskoj. Kontroverzni video spot režirao je Filip Filković Philatz. Video spot je prvenstveno zabranjen zbog neprikladnog sadržaja poput prikazivanja vizualnog nasilja, korištenje alkohola i prikazivanje istog te uporaba opojnih sredstava.

3. studenog 2011. Ramirez su najavili kraj zajedničkog rada i oproštajnu turneju. PRestanak zajedničkog rada ne znači i povlačenje s glazbene scene: Aljoša je najavio povratak projektu "Pavel", s kojim snima novi album, Saša svira u U2 Tribute bendu, a Tomislav je član sve popularnijeg benda Kinoklub.

TV raspored » Trenutno na programu
MTV na:
Kalendar »Kalendar
29.07. Uto MTV Party with Frx
Culture Club Revelin, Dubrovnik
01.08. Pet Joss Stone
Arena, Pula
01.08. Pet The National
Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik
01.08. Pet Bačvice Beach festival
Plaža Bačvice, Split