• Sada Teen Mom 2 S. 7 #713
  • Sljedeće 18.00H Ridiculousness #711
  • Kasnije 18.20H Ridiculosness #415
  • Još kasnije 18.40H 3 From 1
Ramirez
Artisti

Ramirez

Ramirez je zagrebački rock bend koji pripada tzv. novom novom valu u hrvatskoj glazbi.

Okosnicu benda Ramirez čine pjevač i autor Aljoša Šerić, bubnjar Goran Leka, basist Tomislav Šušak i gitarist Saša Jungić.

Još kao demo bend Ramirez je ostvario niz zapaženih uspjeha: probili su se u finale tri najprestižnija festivala neafirmiranih bendova u zemlji - HGF u Zaboku 2000., Art&Music festivala 2001. i Aquariusova Inkubatora 2002. Debitantski album naslovljen "Ramirez" bend snima tijekom 2004. pod ravnanjem Denisa Mujadžića – Denykena i predstavlja ga singlom Iste cipele, koji debitira na prva mjesta brojnih mainstream top ljestvica u hrvatskoj i postiže zamijećeni uspjeh. Album dobiva izvrsne kritike i prodaje se u relativno dobroj nakladi s obzirom na domaće prilike. Na krilima uspješnih nastupa (kao predgrupa Hladnom pivu na njihovoj turneji "Runda za sve", na zagrebačkom koncertu Fiju Briju, kao i double bill koncertu s hip-pop sastavom Elemental) bend izdaje još tri singla i počinje spremati novi album. Album "Copy/paste" izlazi u svibnju 2006., opet u Denykenovoj produkciji i donosi nešto žešći zvuk.

Sredinom 2009. izlazi album Divovi i kamikaze koji nailazi na nešto lošije kritike od prethodnika. Premda uglavnom cijene njihov jasan pop izričaj koji je u samom startu išao ruku pod ruku sa suvremenim rock obrascima i utjecajima (u rasponu od Radioheada do Coldplaya) i glazbu ocjenjuju sve ambicioznijom i zanimljivijom, kritičari im često zamjeraju pretjeranu hermetičnost njihovih tekstova. Video spot za pjesmu "Fantastično, bezobrazno" 2009. biva zabranjen na svim nacionalnim tv postajama u Republici Hrvatskoj. Kontroverzni video spot režirao je Filip Filković Philatz. Video spot je prvenstveno zabranjen zbog neprikladnog sadržaja poput prikazivanja vizualnog nasilja, korištenje alkohola i prikazivanje istog te uporaba opojnih sredstava.

3. studenog 2011. Ramirez su najavili kraj zajedničkog rada i oproštajnu turneju. PRestanak zajedničkog rada ne znači i povlačenje s glazbene scene: Aljoša je najavio povratak projektu "Pavel", s kojim snima novi album, Saša svira u U2 Tribute bendu, a Tomislav je član sve popularnijeg benda Kinoklub.

Vezano

MTV za ponijeti! Prijavi se na naš newsletter ovdje: